19.9.08

Remontin jälkeinen olotila

Koska meillä on nyt uudet ikkunat kahdessa huoneessa, kaikissa piti sisustaa uudelleen.
(Paitsi vessassa ei oo sisustettu, se on niin karmiva että siihen ei pieni pyyhkeiden vaihto ja kaakelitarra auta, eikä vuokralaisena kannata alkaa remonteeraamaan.)

Syksyn kunniaksi värit vaihtuivat lämpimämpiin ja tummempiin.
Olkkariin vaihdoin verhot, torkkuhuovan ja kaivelin muutamia kynttiläkippoja esiin. Kivaa, nyt saa talvi tulla. Sohvapöytä lähti ja arkku tuli tilalle. Unton valtakunta, lekorpusiäär, pääsi myös olohuoneen puolelle.

Makuuhuoneessa on uudet verhot ja koristetyynyn päälliset. Ne eivät nyt ole ihan sitä, mitä haaveissani ne olisivat olleet, mutta kun tarjonta ei tarjoa tavallista yksiväristä violettia puuvillakangasta, piti päätyä violettiin tekosilkkiin (aitoa 100% muovia). Kaikki kaupat tarjosivat minulle joko eioota, tai viininpunaista tai jopa pinkkiä violettina. Kääks, mihin nykymyyjien värisilmät ovat menneet? Vaikka olisin painottanut että sinisävyistä violettia! Olisihan tietysti kodintekstiileihin erikoistuneissa liikkeissä saanut ostaa paneeliverhoja eli niitä kapeita kangassuikaleita huokeaan kahdenkymmenen euron kappalehintaan. Kellä siihen on varaa?

Kaikissa hienoissa sisustusohjelmissahan värit poimitaan jostakin yksittäisestä taideteoksesta tai tyynynpäällisestä tai jostakin muusta humputuksesta. Minäkin voisin varmasti väittää että olen poiminut makuuhuoneen sisustuksen värit kissoilta lainatusta viltistä, jonka päällä olen nukkunut ne yöt kun lonkkaa kaikkein eniten kolottaa. Siinä kun on keltaista, oranssia, punaista ja violettia. (sanooko joku lila tai liila?)

As if. Puhdas vahinko on että ne sopivat yhteen.Kai huomasitte että on merkattu kumpi on Miehen puoli ja kumpi Naisen?

Keittiö on kokenut suurimman muutoksen. Sekalaiset kirkkaat värit poistuivat, ja tilalla on mustaa, valkeaa, punaista ja pinkkiä. Vihaan tuota kellertävää seinää! Kermanvalkea olisi kai oikea termi, härskiintyneeltä kermalta näyttää minusta. Kaapin ovet myös tekevät tästä lootasta hankalan sisustettavan, niihin kun ei käy oikein mikään. Peräänkuulutan perusvalkeaa kaikkiin vuokra-asuntoihin! (mulle kelpais myös sellaset ihan oikeat värit, eikä mitään beigeä tai vähän sävytettyä sitten, olis vähän helpompaa)

Ensin tuskailin kun en saanut täällä pimeässä kuin tuhrukuvia. Sitten iski ahaa-elämys ja kaivoin jalustan esiin. Valotusaikojen ja muiden hommeleiden kanssa kikkaillessa tuli ihan siedettäviäkin otoksia. Silti noiden värien kanssa olis vielä parannettavaa... Ja kuinka jalustan kanssa otettu ajastettu kuva voi tärähtää?

Meidän eteinen on tällänen. Siellä ei oo sisustettu, paitsi joo heitin ton maton tänään tuohon.

Klikkailkaahan kuvia niin voitte etsiä niistä kissoja ja kissankarvoja ja miettiä minkä värisiä noi kaikki nyt sitten oikeasti olisivatkaan. Kokeilin muuten kuvata myös päivänvalon aikaan eikä oikein onnannut sekään. Kaikissa huoneissa kun on sillon ihan kiva vastavalo.

Ei kommentteja: