21.9.08

Olenko kotona vai oven takanako vain?

Aika moni jo tietääkin, että olen neuloskellut TitiTyylle malleja, jotta muutkin lankojen hiplailijat näkisivät millaisia langat ovat neulottuina. Tässä blogissa esiintynyt kauluri ohjeineen on yksi näistä, sen lisäksi on valmistunut kämmekkäät ja sukat.

Kaulurilanka SWTC Bamboo oli ihanaa. Värit on kauniit ja vaihtelee nätisti liukuen. Tuntu oli mukava, kuitenkin aika vilpoinen näin syksykeleillä. Valmis neule laskeutuu hyvin, ja voin kuvitella langan sopivan hyvin johonkin kivaan kesätoppiin. Kaunis se oli kyllä kaulurissakin, mutta nimensä mukaisesti se on joko lämmin tai viileä...


O-Wool balance oli mieletöntä neulottavaa. Niin pehmeää ja helppoa että miltei en osannut sitä neuloa. Se siis käyttäytyi neulottaessa moitteettomasti ja sopii mielestäni mahtavasti juuri palmikkoprojekteihin. Ja sanoinko jo että se oli mahtavan pehmeää? Luomupuuvillan ja luomuvillan liitto on taivaassa tehty, ja ne eivät riitele vaan täydentävät toisiaan. Kämmekkääseen ei ole varsinaista ohjetta, mutta palmikko on Debbie Blissin tästä takista (ylävasen), esiintynyt myös Modassa 1/2008.
Tästä langasta on haaveissa Jared Floodin Habitat. (Ravlinkit)
Fleece artistin Sea wool oli hassua neulottavaa. Jotenkin niin silkkistä, mutta silti villaista. Se tuoksui vienosti... no, merelle, ja kissat olivatkin tuskallisen kiinnostuneita noista sukista varsinkin kosteina. Kuvissa värit tai kuviot on vaikea saada toistumaan langan kauniin kiillon vuoksi, livenä nämä onkin tosi paljon kauniimmat. En ollut ennen neulonut tälläistä semi-solidia, ja tykkäsin kyllä miten sävyt vaihtelivat mutta lopputulos ei ole kuitenkaan levoton.

Kaikkein parasta tässä oli kuitenkin se, että sain lainaan Tiinan aarrekirjan. Ylläolevien sukkien mallikuvio on sieltä poimittu. Tääkin tahtoo tuollaisen aarteen! Epäilen että YesAsia saa piakkoin uuden asiakkaan, kun kirja on palautettava...

Vaihteluksi kaikkien noiden ihanien lankojen neulomiselle neulon nyt muovista pörrölankaa. Luit oikein. Lisää lankaakin jouduin diilarilta tilaamaan. Onhan se nyt tietysti vähän noloa pyytää tuomaan muovilankaa ulkomailta, mutta minulla ei olekaan mainetta ylläpidettävänä. Ja olen vielä vilpittömän onnellinen siitä, että sitä löytyi ja se tulee meille asti!


Keksin heti käyttökohteen tälle langalle nähtyäni Gillo Filippan blogissa Kate Moss -angoraturkiksen. Tuo alkuperäinen on varmasti aika paljon kivempi (ja kalliimpi), mutta yrittänyttä ei laiteta (mihin?). Luulin ostaneeni tätä lankaa puoli kiloa, mutta paketin avattuani paljastui kerien kooksi 25g. Siksi siis piti pyytää tuomaan toinen 250g lisää. Kyllä siitä sitten takki tulee.

Ei kommentteja: