10.1.09

Luomukosmetiikkaa

Jokainen suihkussakäynti tuntuu nykyisin luksukselta. Markettishampoot, -saippuat ja -hoitoaineet kun ovat vaihtuneet käsintehtyihin luomutuotteisiin. Allaolevassa kuvassa Lushin shampoo ja hoitoaine (kellertävä pala shampoota, vihreä hoitoainetta) ja Goodkaarman saippuan kotelo (saippua käytössä suihkutilassa).
Lushin shampoon sain joululahjaksi, hoitoaineen ostin Helsingissä käydessäni. Goodkaarman saippua tarttui mukaan Tallinnan reissulta (ja nyt harmittaa etten ostanut useampia, tää on ihanaa). Lushin tuotteet tuoksuvat vähän liikaakin minun makuuni, ja käytänkin mieluummin arkena miedomman tuoksuista Vihreän Kosmetiikan shampoopalaa, jota saa ainakin Ekolosta ja Jyväskylässä myös kivasta lahjatavarakaupasta (käsityötuotteita!) Tawastinkulmasta (eli ihan keskustasta Jyväshovin rakennuksesta) siitä Lindexiä ja Vilaa vastapäätä, nimeä en muista, oisko ollu Helmi?

Vihreässä Kosmetiikassa on sekin hyvä puoli, että se on kotimaista. Ja kiinteämpää kuin Lushin tuotteet, ei lohkeile läheskään samalla tapaa. Lushit tuppaavat olemaan turhan huokoisia ja murenevat käytössä. Tosin jotkut niistä tuoksuvat niin mielettömän hyvälle että niitä ei voi vastustaa (jotkut taas haisee ihan karmealle, suosittelen tutustumaan livenä ennen tilaamista). Nämä kotimaiset versiot ovat todellakin luonnollisemman ja miedomman tuoksuisia. Molemmat toimivat käytössä samalla tapaa ja molemmilla tulee hyvän tuntuiset hiukset. Palashampoo kestää käytössä pidempään kuin purkista lotrattava eikä siitä jää sitä muovipurkkia pois heitettäväksi. Kuljetan niitä mukana ihan tavallisessa saippuakotelossa, johon mahtuu hyvin palanen shampoota ja hoitoainetta. Käytön jälkeen tuo kotelo kannattaa kuitenkin jättää hetkeksi auki kuivumaan, jottei saa aikaiseksi shampoo-hoitoainemöhnää...

2 kommenttia:

aura kirjoitti...

Olen käyttänyt lushin palashampoota nyt pari kuukautta ja se on ihana. Minulla on sellainen pyöreä pala, ei tuollainen lohkottu, eikä siitä ainakaan ole lohjennut paloja. Se on myös erittäin miedon tuoksuinen. En kestä tuoksuja kauhean hyvin, joten kaupassa käynti oli aika hirveää, piti ensin kävellä muutama kerta ohi. Olen kokeillut myös äidin ostamaa, ilmeisesti juuri tuota vihreää kosmetiikkaa, mutta en tykännyt siitä yhtä paljon. Hoitoainetta en ole vielä kokeillut, mutta tarkoitus olisi, kunhan entiset loppuvat.

Anonyymi kirjoitti...

Psst, Lush ei ole luomua.