13.5.08

kissakassikissa

Kissakuvahaasteessa tällä viikolla kassi, reppu tai laukku. Unto onkin oikea kassiasujainen, sille kelpaa pesäksi reppu, käsilaukku, iso kassi tai vaikka muovipussi. Eilen illalla se paras nukkumapaikka oli kassissa kaapissa. Reppukuva on otettu 17.7.2007. Onpas se tällä välillä ehtinyt kasvaa isoksi! Kassi siis on reppua suurempi.


Aloin tämän haasteen myötä miettiä noita meidän örvelöitä vähän enemmänkin. Kuinkahan yhteen kotiin on sattunut kaksi näin eriluonteista elukkaa?

Kisu on rauhallinen ja suunnittelee aina ennen kuin tekee. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö se tekisi töllöntöitä, kaikilla meillähän joskus on myös huonoja suunnitelmia. Se myös keksii kaikki parhaimmat ja uusimmat tavat herättää tehokkaasti. Kisu ei ole tyhmä: se ei yritä uudestaan jotakin, mikä ei aiemmin toiminut. Älykkyyslelut se kuitenkin jättää väliin; on sitä helpompiakin tapoja saada ruokaa.
Kisu viihtyy ihmisten seurassa ja rakastaa silittelyä. Kisu saattaa joskus tulla syliinkin, ja yöllä se tulee aina viereen nukkumaan. Pelottaviin tilanteisiin se reagoi painautumalla maata vasten ja jähmettymällä paikoilleen, ja jos juokseminen tulee kyseeseen, se juoksee heti ihmisen luo tai kotiovelle.
Unto taas tekee ennen kuin miettii, jos miettii ollenkaan. Se on seikkailija ja kokeilee koko ajan omia ja meidän rajoja. Unto ei malta odottaa, vaan vaatii kaiken hänelle heti. Pelkkä toheltaja Untokaan ei kuitenkaan ole: se osaa kyllä avata ovet ja tietää mistä tuuletusikkunat aukeavat. Älykkyyslelut ovat liian helppoja, ruoka tulee sieltä ulos nanosekunnissa.
Vain harvoin Unto antaa silittää, silittäminen on hänelle liian lällyä. Unto vaatii toimintaa. Leikkejä, juoksemista, painia, riehuntaa. Nukkuakin se tahtoo omassa rauhassa tai Kisun vieressä, eikä vahingossakaan tule syliin (ellei syö tomaattia). Unto kyllä puskee ja kehrää, varsinkin Miehelle, mutta helliminen ei tule kyseeseen. Pelottavissa tilanteissa Unto säntäilee sinne tänne, minne vain, missä voisi olla turvallisempaa.
Ylläolevat tekstien kuvitukset otettu samaan aikaan. Unto auttoi minua tiskaamisessa, kun Kisu taas auttoi Miestä tenttiin lukemisessa omilla persoonaansa sopivilla tavoillaan.

3 kommenttia:

Liina kirjoitti...

Voih! Ihania kissoja ja ihastuttavat tarinat :)

Villasukka kirjoitti...

Ihania!
Kisu muistuttaa Pikiä - myös pohtiva, älykkäämpi ja ovelampi = aivot. Mutta Piki on myös pelkuri, eli jos tulee vieraita, äkkiä kylppäriin piiloon ja sieltä sitten kurkitaan, että kuka tuli, onko vaarallinen? Ja vähitellen esiin. Piki on myös mamin sylivauva ja kainalossanukkuja.
Indyssä on taas samaa kuin Untossa (siis kaksi erilaista kattia täälläkin, vaikka ovat veljekset). Raju, remuilija, aina ekana ruokakupilla (ison veljen oikeudellaa?), mutta ei viihdy sylissä jos otetaan, on itse tultava, nukkuu mieluummin stereoiden päällä ja tarkkailee.

Sini kirjoitti...

Ihana postaus. Mulle tuli hyvä mieli tuosta.