12.2.09

Vintti Vintake 2009

Viime viikonloppuna järjestettiin Helsinki Vintage, johon olisin ottanut osaa enemmän kuin mielelläni. Koska rahatilanteeni on se mikä on, täytyi lähteä kotikotiin ilmaisella kyydillä syömään ilmaista ruokaa ja tyytyä Vintti Vintakeen (joka ei myöskään maksanut mitään).

Vinteiltä kaivautui esiin jos jonkinmoista, taas kerran. Niistä enemmän sitten myöhemmin, ehkä.

Lähikirpparin parhaista alennusosastoista (tästä eurolla -pöytä ja tästä -50%) taas on löytynyt joitakin asioita, joista joitakin olen jo jollakin tapaa käsitellyt. Osan toki olen ostanut myös ihan täyteen noin kolmen euron hintaan, ja jopa ihan muilta kirppareilta kuin tuosta vakkarista.
Jonkun vanhasta xl-kokoisesta angoravillapaidasta huovutin, leikkasin ja ompelin itselleni hameen. Lämmittää pyllyä mukavasti (vrt. angoralämmitinputkelot). Laitoin vähän kanttinauhaakin koristeeksi. Ja vyölenkeiksi leikkasin ihan vaan viillot. Muuten ihan kiva, mutta sama vika kuin kaikissa neulehameissa. Tulee aika pian aika ärsyttävä perspussi.


Löysin lisää sopivia kankaita pitkän linjan tilkkuprojektiin (parisängyn päiväpeite) joista osan oon jo leikannut ja joitakin siksakilla huolitellut (noi pöytäliinakankaat purkautuu ihan liian helposti). Tästä päiväpeitosta tulee sellainen ihanien kankaiden kokoelma, kerään pikkuhiljaa kaikkia kivoja kankaita mitä eteen sattuu tulemaan. En muistanut käydä vintillä ollessani ollenkaan tilkkupussia kaivelemassa, sieltä sitten lisää seuraavan kerran. Nyt ois jo 126 tilkkua leikattu, enää puuttuu 774.

Tämmönen löyty kanssa. Oli niin hienon värinen vihreä että piti ottaa talteen. Koko XL, en tiedä mitä siitä vielä tulee. Liivimekko? Muutaman kerran oon jo pyöräyttänyt koneessa ja tiivistänyt sitä hiukan.

Ja yhden teepaidankin olen tähän malliin tuhonnut. Se ei vaan ehtinyt valokuvattavaksi, vaan pääsi heti päälle, ja sieltä pyykkikoriin. Nyt se on narulla kuivumassa.

Kaikkein ihanin löytö viimeiseksi. Nyt on munkin pakko alkaa kipistä ja kopista.

Ja oon minä jottain muutahhii turannu. Siinä lemppariseiloriteepaidassa levis pesussa värit toisessa hihassa.
Ei siis ollut mitään priimalaatuista kangasta se. No, en antanut sen harmittaa. Roiskis, roiskis.
Ja etupuolelle kanssa. Eipä paljon tuosta enää pienet valumat erotu.

2 kommenttia:

Laura kirjoitti...

wau, onpa aika nerokas tekele tuo hame ja sopii sulle :) ja nuo saappaat, miks en minä koskaan tee kirpparilta tuommosia löytöjä??? mä löysin täältä vihdoin lankakaupan, nyt vaan pitäis keksiä et mitä sitä alkais väsäämään...ideoita? boleron ohjetta? ;)

Pirkko kirjoitti...

Wau! Tartteeko sanoa muuta ;)