26.10.10

Modernia muovia ja romanttista countrya

Kiitos mielettömästi kaikista ihanista kommenteista edelliseen merkintään ja tykkäyksistä Ravelryssä, olen ihan hämmentynyt. Itse teette hienoja pitsineuleita ja tyylikkäitä kirjoneuleita ja monimutkaisia palmikoita! Ei ainaoikeintakki oo niiden rinnalla mitään!

Ja tällä kertaa vähän lisää tarinaa remontista.

Eteiseen ostettiin kenkälokerot. Nyt ei pyöri kengät ympäri eteistä, se ennen siinä seisonut yksi hylly ei paljon siihen kaaokseen tainnut auttaa. Mun mielestä nää on just passelit ja hienot, vaikka onkin muovia. Ja modernia muovidesignia on niiden yläpuolelle laitetut eläimen peräpäätkin. Ja koska nyt lähdettiin muovilinjalle eteisessä, niin siirrettiin siihen aiemmin makuuhuoneessa killunut lumipallolamppu. Nyt kaappi ei sovi tyyliin, mut ei me välitetä siitä. Ei oo meidän kaappi (vaan vuokraemännän).


Makuuhuone on sitten profiloitunut romanttisen countryhenkiseksi (hah, yritänpähän vaan kuulostaa oikealta sisustajalta). Täällä otettiin myös jo minun alusta asti vihaamani vaaleanpunainen viirutapetti pois, ja maalattiin seinät samoilla sävyillä. Täällä muut seinät ovat sitä melkeinvalkoista, ikkunaseinä vaaleanharmaa. Siitä erottuu nyt kivasti nuo valkoiset ikkunanpuitteet ja muut kalusteet (ikkunathan siis tulivat about vuosi sitten).

Kirjahylly on ennallaan, mutta sattuneesta syystä lankakaappi muutti muotoaan vauvanvaatekaapiksi (joo, se on eri lipasto, vaihtokaupalla hankittu) ja ikkunaseinustalle tuli yksi ihan uusi kaluste (meille uusi, käytettynä hankittiin). Ennen Ipanaa me pidetään siinä tuota äitiyspakkausta niin kissat saa pällistellä sen päältä ulos. Eivätkä muka mahdu sitten tuohon sänkyyn nukkumaan... Että näin meillä. Eihän ne olis saanu sinne mennä mutta on ne jonkun kerran päässeet...

Joskus joululahjapaketista saadut mummon kutomat matot sopivat värimaailmaltaan tänne ja niille oli selkeästi paikat juuri tuossa aikuisten (olipa kivaa sanoa noin) sängyn molemmin puolin. Joo, pinnasängyn alla on sitteri jemmassa. Joo, suojus on kiinni mitenkuten (ompelin siihen uuden päällisen, samalla katkaisin kaksi neulaa ja ompelin kerran sormeen, että jos on valittamista niin en kuuntele.). Jonkun esteettiseen silmään käy se, että kuosit ja värit on kaikkea maan ja taivaan väliltä. Minun ei. Mieskään ei oo valittanut. Eli hyvä tuli.


Ja mikä parasta, meillä on oikea sänky. Odotan paljon nautittavampaa elämää kun saa nukkua kunnolla. Kissatkin arvostaa hankintaa, niinkuin kuvasta näkyy. Ja koska tänne ei enää mahdu yöpöytiä, saatiin (sukulaisilta käyttämättömänä olleet) nipistettävät lukuvalot, ilman kirjaa kun ei osaa enää nukahtaa. Nyt enää puuttuu sellainen sängynpääty, johon ne saa nipistettyä kiinni... (ei aiota niitä oikeasti pitää tuossa pinnasängyn laidassa!)
Lumipallon tilalle laitettiin kristallikruunu, niinkuin jo kerroinkin. Huomenna kokeillaan, käykö tilkkupeitto tähän sänkyyn. Jos karvaherrat malttavat sen verran sängyltä poistua.

Nyt vaan odottamaan iltaa, ja sitä, että pääsee noiden väliin nukkumaan.

7 kommenttia:

Zzz kirjoitti...

No heh, kaikkein vaikeinta on tehdä yksinkertaisesti ja yksinkertaisesta odottamattoman hyvän näköistä, viittaan tuohon palmikko- jne juttuusi :). Palmikko on aina hyvän näköistä, mutta ainaoikeinneule on taidetta oikein oivallettuna :D.

Se muuten sattuu, kun ompelee sormen läpi....

Sanna kirjoitti...

Onpa teidän koti muuttunut viime näkemästä, jo ihan seinien maalauksella saa ison muutoksen aikaan..

Ja sen sun villatakki on hieno, sellanen hyvänmielentakki :)

Anonyymi kirjoitti...

onko tuo lamppu itse muovista taiteiltu?

milliini kirjoitti...

Neferi: Joo, sattuu. Läpi meni.
Sanna: Täytyy kyllä sanoa, että muutos on paljon parempaan päin. Maali on mun kaveri :)
Anonyymi: Lamppu on käsityömessuilta aikoinaan ostettu, firmaa en enää muista, valitettavasti.

Anna kirjoitti...

Sun blogia on kiva seurata, kun kotisi näyttää kodilta, siis siellä on kaikki ne esineet, mistä tykkää ja jotka eivät välttämättä ihan väriltään sovi sävysävyyn. Ah! Minusta näyttää kauniilta, kun kuvissa näkyy elämä!

Saariston kasvatti kirjoitti...

oliko tuo kenkälootajuttu ikeasta ostettu? itselläni kun on melko retrokämppä 50-60 luvun perintöhuonekaluilla, niin saattaisi melko kivuttomasti istua eteiseen. Valkoisia olen vain nähnyt muovisia, mutta tuo musta näytti päheeltä! Näkyvillä olevaan kenkävuoreen kun menee tosiaa HERMO :D

Anonyymi kirjoitti...

Milliini: Ok, siksi kysyin kun tällaiset ohjeet löysin joskus: http://www.instructables.com/id/Universal-lamp-shade-polygon-building-kit/

Itse odottelen sopivaa inspistä että joutaisin materiaaliostoksille :)