26.11.09

Kirjallisuus(sisä)piireissä

Vaikka minua ei haastettukaan, haastoin itse itseni. Otin siis röyhkeästi tämän meemin mukaani Tyttö sinä olet rätti- blogista. Koska minäkin tykkään juosta ja lukea. Nytpähän tiedätte senkin.
  1. Mikä kirja itketti? Itken aika usein ja olen muutenkin tunteilla mukana sekä kirjoissa että elokuvissa (ja musiikissa). En muista mille kirjalle olisin viimeksi itkenyt, mutta teininä itkin Neiti Etsivää lukiessa. Jäi mieleen, koska a) olin jo ihan liian vanha lukemaan Neiti Etsiviä ja b) hävetti niin paljon itkeä Neiti Etsivälle.

  2. Mikä nauratti? Nauran harvoin ääneen, vaikka olisinkin kovin huvittunut. Robert Rankinin kiero huumori on huvittanut, nauroin Linnunradan käsikirjaa liftareille kuunnellessani äänikirjana. Viimeksi ääneen hihittelin Fingerporille (tosin en lukenut sitä kirjana vaan netistä)

  3. Mikä oksetti? J.G. Ballardin Crash. Luin silti.

  4. Mihin henkilöhahmoon samaistuit? Peppi Pitkätossuun, silloin. Nyt ei oo tullut vastaan samaistumisen kohteita.

  5. Minkä kirjan jätit kesken? Kate Mossen Labyrintin. Viimeisimpänä Hanif Kureishin Gabrielin lahjan, kun tajusin puolessavälissä että oon lukenut sen jo, ja että muistan mitä siinä tulee tapahtumaan.

  6. Minkä kirjan toivoisit jättäneesi kesken? Harvoin tulee tällaisia. Ennemminkin on onnellinen siitä että lukikin sen loppuun eikä jättänytkään kesken.

  7. Minkä kirjan luit uudestaan? Luen kahta kirjaa aina vain uudelleen: Adamsin Linnunradan käsikirja liftareille (lukenut 3 kertaa) ja Peppi Pitkätossun ne kaikki kirjat (en edes muista kuinka monta kertaa) aina tietyin väliajoin, joskus menee kaksi vuotta, joskus enemmän. On monia muitakin kirjoja joita olen lukenut toisenkin kerran, näitä kahta sitäkin enemmän.

  8. Minkä kirjan luit mutta et kehtaa myöntää lukeneesi (paitsi mulle nyt kahden kesken kun vartavasten kysytään)? Ei taida olla tälläisiä. En lue juurikaan hömppää, ja kehtaan myöntää lukevani lastenkirjoja ihan itsekseni, itselleni (tälläkin hetkellä iltalukeminen lastenosastolta). Ehkä sitä en kehtaisi myöntää, että jotkut klassikot on tullut luettua vain Valittujen Palojen lyhennelminä...

  9. Mitä kirjaa suosittelet? Khaled Hosseini: Tuhat loistavaa aurinkoa. Hannele Huovi: Pesula.

  10. Minkä kirjan lukemisesta olet ylpeä? En osaa sanoa. Palataan tähän, kunhan olen avannut kirjahyllyssäni pönöttävistä teoksista vaikka Descartesin Teoksia ja kirjeitä tai Platonin Valtion. Tai edes saanut kaikki Grimmin sadut luettua. BTW, eka kirja jonka oon koskaan lukenut kokonaan (jos kuvakirjoja ei lasketa) on Minna Canthin Anna Liisa. Ja tykkäsin. Ei varmaan ihan joka lapsen lempikirja :) Voisko tästä olla ylpee?
Haastan tähän Merzun, kun hän näyttäisi lukevan niin mielenkiintoisia kirjoja.

1 kommentti:

tyttö kirjoitti...

Jes, mahtavaa että haastoit itse itsesi! Ja apua, tämä palautti mieleeni sen kamalan asian että maailmassa on niitä Valittujen Palojen lyhennelmäkirjoja. Ja että itsekin olen lukenut muutaman. (Puolustuksekseni haluan ilmoittaa että olin silloin jotain 8-vuotias enkä tiennyt että ne oli lyhennelmiä.)