30.1.08

Pilvipouta-sukat


Pilvipouta-sukatLanka: Novita Tennessee
Menekki: yksi kerä riittää kokoihin 37-39 (100g)

Luo kahdelle puikolle 20 silmukkaa (10 per puikko) Knittyn Magic Cast-On -menetelmällä. (jatka numeroon kasi asti, tästä eteenpäin ei neulota magic loopilla.) Siirrä ensimmäisellä neulottavalla kerroksella silmukat neljälle puikolle siten, että jokaisella puikolla on 5 silmukkaa. Huomioi, että alemman puikon silmukat on neulottava takareunastaan, ettei niistä tulisi kierrettyjä silmukoita! Lisää joka toinen kerros 1. puikon ja 3. puikon ensimmäisen ja toisen silmukan väliin yksi silmukka ja 2. ja 4. puikon toiseksi viimeisen ja viimeisen silmukan väliin yksi silmukka. Joka toinen kerros neulotaan sileää. Jatka lisäyksiä kunnes jokaisella puikolla on 11 silmukkaa.
Aloita pitsikuvio. Voit vaihtoehtoisesti tehdä sitä koko jalkaterän ympäri tai neuloa pohjan sileää (mallissa pohjassakin on pitsiä, sileä on mukavampi jalassa); tällöin pitsi tulee kahdelle ensimmäiselle puikolle. Pitsin malli on 11s leveä ja 4 kerrosta korkea.
1. krs: 2 yhteen, 2 yhteen, lk, 1o, lk, 1o, lk, 1o, lk, 2 yhteen, 2 yhteen.
2., 3. ja 4. krs: kaikki o.
Neulo mallikertoja kunnes matkaa kantapäähän on 6cm (kokoon 37 tarvitaan 11 mallikertaa) ja aloita sitten kantapään muotoilu. Mallissa on tiimalasikantapää lyhennetyin kerroksin (seuraa linkin ohjeita, huomaa eri silmukkamäärä). Erilaisia kantapää-ohjeita löydät Ullasta 02/06.
Nyt voit siirtyä varren neulomiseen. Jatka samaa pitsineulemallia kaikilla neljällä puikolla haluamasi varren pituuden verran (mallissa 11 mallikertaa, yhtä pitkä terä ja varsi tekee sukasta tasapainoisen näköisen, jollei sitten tahdo polvisukkaa). Päätä sukan varsi reikäkerrokseen, aloita resori. Resori on 1o, 1n, ja oikeat silmukat on neulottu takareunastaan. Jatka tätä 10 kerrosta. Päättele löyhästi. Jos tahdot varteen joustoa ja haluat sukkien pysyvän ylhäällä, lisää varren suuhun kuminauhaa Jatan menetelmällä.
Tee toinen sukka samoin.

Jos ohjeen ymmärtämisessä on ongelmia tai se on muuten kummallinen, laita kommenttia niin korjaan ja annan lisäohjeita.


Ei kommentteja: