30.11.10

Villahousublues

Ravelryn ihanan höpinäryhmän Kaheleiden kannustamana sain aikaiseksi tarttua koko viime talven mielessä hautuneeseen haaveeseen neuloa itselleni villahousut lämmikkeeksi. Ja jos tämä talvi on yhtä kylmä tai vielä kylmempi, niille tulisi varmasti käyttöä.
Langaksi valitsin varastossani jo jonkin aikaa hautuneen, serkun suuresta villapaidasta puretun tuntemattoman mutta mukavan tuntuisen langan. Puikot taisi olla 4mm, aloitin ylhäältä ja neuloin lahkeet magic loopina.
Vyötäröön laitoin jotakin toista lankaa, joka oli myös purettu jostakin. Luulin aluksi, että ruskea ja luonnonvalkoinen riittäisi vain juuri ja juuri pitkiin pöksyihin, mutta sitä jäikin jopa yli.
Ajattelin sitten tehdä samaan settiin sukatkin, niin ei varpaatkaan palelisi. Ja tämän väläyksen mieleen tullessa keksin toisenkin oivalluksen: mitä jos tekisi sukkiin napinlävet ja housuihin napit? Näin ne varmasti pysyisivät paikallaan eikä varsi ruttaantuisi nilkkaan.
Napit voisivat hämätä olevansa koristeena silloin, kun sukat eivät ole niissä kiinni.
Hurraa, keksin sukkahousut. Uusinta uutta.

Nämä pöksythän eivät mene juuri tällä hetkellä päälle, ja poseeraukset onkin tehty vain toinen jalka lahkeessa (siitä rutut polvessa viimeisessä kuvassa). Melkoista rimpuilua, voisin sanoa. Tosin eihän rantapallon kanssa villahousuja käytetäkään :) Kunhan palloilukausi päättyy, pääsen käyttämään näitä molemmissa jaloissa. Ja ihan varmasti tulen käyttämään, ellei meille tänne pohjolaan nyt yllättäen tule kesäkeliä.

14 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

Vaikka jo kaheleissa kehuin, niin pakko tulla vielä. Voi että ne on lämpimän ja ihanan näköiset! Varmasti ihan täydelliset käytössä.

annika kirjoitti...

Hienot villikset. Mullakin on kutkuttanut villahousut jo pitemmän aikaa ja varsinkin, kun näin Neulekirjassa ne hienot raidalliset. Ehkä sitten joskus.

Heidi kirjoitti...

Näillä pakkasilla villahousut tulisivat tarpeeseen. Ja niin ihana idea nuo napinlävet ja koko nappikiinitys!

Neferi kirjoitti...

Aivan täydelliset :)

Anonyymi kirjoitti...

Uskomattoman hienot! <3

Värit, malli, idea, kaikki. :)

Outi kirjoitti...

Tosi hauska idea, ja varmasti on lämpöiset villikset!

ArualMaria kirjoitti...

Hauska setti! Ja varmasti talvella tarpeeseen.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hienot! :) Oliko sulla näihin joku ohje vai itsekö sovelsit? Voisi olla täälläkin käyttöä moisille!

-lauris-

milliini kirjoitti...

lauris: Itse sovelsin. Ja sainkin purkaa pariin kertaan, tuo yläosan istuvuus on vaikea ennakoida ennen kuin on saanut lahkeet alkuun. Tosiaan hyvännäköinen ohje löytyy Neulekirjasta; Milli-Mollit. Mulla tuota kirjaa ei ole enkä ole sen ohjeilla neulonut, mutta ainakin se näyttää hyvältä :)

hillanen kirjoitti...

Aivan ihanat! Tahtoo kanssa.

Jokke kirjoitti...

Pusi, mitkä pöksyt!

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Monstermønster kirjoitti...

Impressive! Found these on Ravelry, and had to look for more pictures.

LankaLuolan Marika kirjoitti...

Ihanat <3
Josko tämmönen vilukissakin joskus saisi ittelleen moiset aikaan (epäilen tällä neulomus vauhdilla tosin ;)